woensdag 26 september 2012

Draadloze printer


Een printer is een toestel dat iedereen die een pc, tablet, laptop of iets in die aard heeft ook heeft. Maar de markt evolueert en dus bestaan er nu ook draadloze printers. Gemakkelijk, je printer staat ergens in de woonkamer (stroom heeft hij natuurlijk altijd nog nodig, dus misschien toch nog niet echt zo draadloos) en van gelijk waar in je huis kan je printen.
Ik durf wedden dat veel mensen hun zich de werking van die toestellen nooit afvragen. Gewoon, je print en dat komt er uit....  Maar er zijn altijd instellingen die nodig zijn voor de werking van dat toestel. 
Zo had ik onlangs mensen geholpen hun draadloze internet te beveiligen want, foei, Belgacom had dat jaren geleden niet gedaan. Alles verliep zeer vlot maar natuurlijk bleek dat die mensen 's anderendaags niet meer konden printen. Ik heb ze dan vanop afstand geholpen (merci Teamviewer) en na heel veel gesukkel met de HP-programma's bleek het allemaal weer te werken na 3 uur zoeken, deïnstalleren, downloaden,...
Eén ding weet ik zeker : als je voor een draad kan gaan, kies daar dan voor !  Veiliger, sneller en veel minder fustraties als het niet werkt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten