woensdag 12 september 2012

Eva Ronse

Gisteren toch maar eens met de dierenarts gebeld want zo'n kleine konijnen daar kennen we echt niets van.
Meteen mocht ik de vader apart gaan steken daar konijnen al heel snel terug vruchtbaar zijn. Niet voor niets het spreekwoord 'kweken als konijnen'.
De kleintjes vragen niet zoveel zorgen van ons. Gewoon afblijven is het beste. Wel regelmatig eens checken natuurlijk of alles oké is, maar dat doen we sowieso. Ze mogen bij de moeder weg als ze 6 weken zijn. Dus eigenlijk bijna gelijktijdig met de poesjes...
Daarna kunnen we ofwel de moeder laten opereren ofwel de vader laten castreren. Ik verkies precies toch liever de tweede keus. Wel zegt ze is het heel goed voor de konijntjes dat ze niet alleen zitten. Ze hebben echt nood aan een partner. Dus daar zijn we ook goed mee bezig.
Soms kan je ook aan een dierenwinkel vragen of zij ze willen. En deze tip heb ik meteen toegepast.
Een mailtje naar de Zoomart is St-Niklaas.  Dit is hun antwoord :

Beste,
Wij gaan u jammer genoeg niet kunnen helpen. Wij nemen sinds kort geen diertjes meer over van particulieren en werken samen met een bedrijf die de diertjes ingeënt, behandeld tegen schurft en met een gezondheidsboekje komt leveren.
Mss kan Maxi Zoo Lokeren, Melsele of Dendermonde u wel nog helpen. Nog niet iedere Maxi Zoo winkel werkt al met die leverancier samen.
Ik wens u in ieder geval veel succes, hopelijk vindt U snel een oplossing.
Mvg,
Maxi Zoo St-Niklaas 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten