vrijdag 14 september 2012

Fake TV

We wisten het hier al langer maar op tv is niet alles zoals het lijkt te zijn. Dat is zo bij veel programma's en hoe langer hoe meer storen wij ons er aan.  Ik zal eens wat voorbeelden geven :
Bij 'komen eten' rijden ze met de kandidaten rond terwijl ze punten geven. Het lijkt dan alsof ze naar huis worden gebracht. In werkelijkheid rijden ze daar toertjes in de buurt. Bij 'S.O.S. Piet' lijkt het ook alsof hij die mensen voor het eerst ziet als hij aanbelt.
Je kan het vaak zien als je op de camerapositie let. Vaak hebben ze maar 1 camera bij en toch wordt er plots van bv veel verder, dichter, andere kant gefilmd.
En dan natuurlijk ook bij die talentenshows. We zien dat echt graag alleen jammer dat je nooit meer kan geloven of het allemaal wel echt zo gaat.
We keken naar de eerste aflevering van 'Belgium got talent' en daarin komt een muziekale kookact. Alles is zo gemonteerd dat het lijkt alsof één of andere vrouwelijke medewerker achter de schermen nog snel even wat uitlegt aan de kandidaten die op moeten. Ze zegt dat als er 1 rood kruis is ze mogen door spelen, als er 2 zijn ook én (normaal moeten ze stoppen bij 3 rode !) ook bij het derde rode kruis gewoon verder spelen. Het wordt allemaal wat speels opgevat (natuurlijk wordt alles gefilmd alsof de camera zich verstopt heeft en moeten wij als brave kijker ons geen zorgen maken hoe het komt dat het geluid super helder is...)
Enja... de mannen met hun zwakke act krijgen 3 rode kruisen en spelen maar door.
Volgens ons hebben ze dat 'verborgen' gesprekje gewoon achteraf opgenomen !

Vandaag zag ik op Youtube een auditie van X-factor U.K. en het is overduidelijk !  De productie maakte hier wel een heel grote fout en ik vind dat het 22-jarige meisje overschotten van gelijk heeft dat ze de boel daar eens goed doet ontploffen. Zéér jammer dat alle té onbeleefde woorden weer worden gecensureerd.
Ze doet al 2 jaar P!nk en ze doet mee omdat ze haar eigen carrière wil beginnen. Eerst zingt ze een lied van P!nk maar de jury onderbreekt en zegt haar dat het niet echt slim is als ze van haar Pink-imago afwil en biedt haar een tweede kans. Nu zingt ze 'Next to Me' van Emily Sande. Ook nu weer onderbreekt de jury.
Ze krijgt 3 no's en dan breekt de hel los en zegt ze dat ze P!nk MOEST zingen....  Jaja.... allemaal FAKE dus. Kijk zeker vanaf 4.08 minuten.

   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten