vrijdag 30 mei 2014

Verandering

Mensen veranderen, tijden veranderen... en verandering is altijd goed. Dat zullen we de komende tijd wel merken want voor het eerst in België hebben 1 op de 3 vlamingen voor NV-A gestemd. Dat Groen! met 2 % is gestegen en dit als een overwinning zien zegt ook al veel. Waar liggen hun ambities dan ?
 Nee, ik ga me hier niet uitlaten over de politiek.... maar ik trek maar 1 conclusie : verandering is goed. Is het nu niet dan is het later. 
Zo zijn er ook veranderingen in de buurt bij ons. Eerst werd de Heistraat heraangelegd (mét fietssuggestiestrook) en nu ook de Begijnenlaan. Ben al heel benieuwd naar het eindresultaat. Onlangs hebben ze zelfs de nieuwe 'pek' aangebracht. Meteen een ander zicht natuurlijk. De nieuwe riolering is niet meer te zien en je kan je net iets beter voorstellen hoe het gaat worden nu.
Helaas, enkele dagen na de nieuwe pek zag ik dat ze ter hoogte van de nachtwinkel op de hoek met de Esdoornlaan over heel de lengte van de nieuwe straat een heel stuk hebben moeten openslijpen. Begrijpen wie begrijpen kan !  Iets vergeten mannen ?
Helaas (en dit voor de tweede maal in dezelfde blog) hebben ze de dag erna dit nog eens gedaan maar dan een beetje verder op ter hoogte van de Jan Breydelstraat.  Ik vind dat echt zo jammer ....


En sinds eergisteren is ook onze straat volledig veranderd. Wie onze straat in wil rijden langs de Lepelhoekstraat moet goed kijken of er geen fietsers aankomen op het fietspad. Maar ook naar de nieuwe borden die nu onder het (voor velen onzichtbare) zone 30-bord hangen. Onze straat is nu enkele richting. Dit op aanvraag van bijna alle bewoners van de straat !  Eigenlijk hadden de meeste van ons gevraagd de ingang van de Lepelhoekstraat enkel nog voor fietsers en voetgangers toegankelijk te maken, maar dat vond het stadbestuur precies nog iets te ingrijpend.
Het is ook voor ons opletten dat we niet meer langs die kant uit de straat rijden met de auto.... Nu de andere auto's nog. Jullie zijn dus gewaarschuwd !


Geen opmerkingen:

Een reactie posten