donderdag 31 januari 2013

Klusser de klus

Onze twee jongste kids dromen tegenwoordig van een ipod touch. Kene missprak haar onlangs zelfs door 'Apple' te zeggen in plaats van 'Appel'. Het is wel duur (zoals altijd bij Apple) en dat beseffen ze best.

Elke zondag krijgen ze pré. Dat is al een tijdje zo. Ik probeer dat goed te doen maar soms lukt dat niet. Idris die houdt dat wel in de gaten. Dan zegt hij plots : "En nu is het dubbele (soms zelfs driedubbele) pré". Maar met de huidige bedragen zullen ze nog een hele tijd moeten sparen.
Toen kwam Nele op het idee om ze extra geld te laten verdienen door klusjes uit te voeren. Afwassen, afdrogen,... je kent het wel. Dingen die ouders altijd gratis doen ... Idris was zéér enthousiast en begon er meteen aan. Ook Kene volgde vlotjes. Enkel Elmer die speelde veel liever gewoon verder op Minecraft.
Hij heeft natuurlijk ook immers zijn nieuwe GSM (smartphone) en heeft daar precies genoeg aan.
Toch vind ik het wat raar dat hij op zondag dan nog het meest krijgt terwijl de andere heel de tijd klusjes zitten te doen voor wat extra zakgeld.

Vandaar dat er vanaf vandaag een nieuw systeem wordt ingevoerd. Het principe is hetzelfde : klusjes doen voor geld. Maar nu kan je ook geld verliezen mocht je er op één week tijd geen twee gedaan hebben. Dus voortaan doet ieder 2 klusjes gratis en indien niet dan wordt de normale pré gehalveerd.
Ik maakte meteen ook een mooi invulrooster :



Geen opmerkingen:

Een reactie posten